כתיבת UX מול קופירייטינג מה ההבדל?
לאחרונה אנחנו שומעים הרבה את השימוש במושגים כמו "כתיבת UX", "אפיון שפה" ולא תמיד מבינים במה מדובר. רבים מאיתנו חושבים שמדובר בקופירייטינג, אותו אנחנו מכירים מקרוב ויודעים למה הוא נועד, אבל מתברר שאנחנו טועים לחלוטין ויש הבדל בין שני המושגים. החלטנו להבין מה ההבדל בין השניים ועל מה כל תפקיד אחראי בתוך הארגון כדי לשים לזה סוף אחת ולתמיד.ן.
מהו קופירייטינג?
קופירייטינג הוא יצירת טקסט שיווקי לצורך קידום מכירות, מיילים שיווקיים, שלטי חוצות ופרסומות אחרות.
קופירייטרים עובדים לעתים קרובות עם מחלקות השיווק והעסקים כדי לקדם את האטרקטיביות של המוצר או השירות למשתמשים פוטנציאליים חדשים.
המטרה היא לחבר ולהניע מכירות. קופירייטר כותב בדרך כלל פרינטים, מודעות לרשתות חברתיות ודפי אינטרנט.
קופירייטינג בעצם נועד להאיר את היתרון של המוצר ולמשוך את תשומת לב הקהל.
אז מה הם ההבדלים העיקריים?
למרות שגם כותבי UX וגם קופירייטרים צריכים להיות טובים במילים, לכל תפקיד יש מיקוד שונה. קופירייטר יתמקד במלל אינפורמטיבי ומשכנע שיוביל את המשתמש אל עבר רכישה. לעומת זאת, תפקידו של כותב UX הוא לסייע למשתמש לפתור בעיה, וליהנות משימוש בשירות או במוצר. כותב ה-UX צריך להבין מהם הכאבים של המשתמש ולנסות לפתור אותם. למשל, ההבדל בין "הזמנת חדר" לבין "בדוק זמינות" נראה מינורי, אבל אם נסב את תשומת ליבנו, נבין ש"בדוק זמינות" ממוקד יותר לחוויה שהלקוח עובר עם עצמו. הלקוח כרגע נכנס לאתר והדבר הראשון שעולה בראשו, עוד לפני שהוא יודע אם הוא רוצה להזמין או לא, הוא לבדוק האם בכלל יש חדרים זמינים. כפתור כזה מדבר את השפה של המשתמש ומבין את המסע שהוא צריך לעבור עד הרכישה, ולכן פותר לו את הבעיה באותו הרגע.
הנה כמה הבדלים שיעשו לכם סדר:
1. קופירייטינג מיועד לשיפור תהליכי השיווק, ואילו כתיבת UX קשורה בשיפור חווית המשתמש בתוך האתר.
2. שלבי כניסה שונים לפרויקט - כותבי UX מעורבים בהקמת המוצר ובמחקר שנעשה עליו מלכתחילה. עליהם לשים את עצמם בנעלי הקהל המיועד על מנת להבין כיצד יתקבל שירות או מוצר. כלומר, הם לוקחים חלק בתהליך, הרבה לפני שהמוצר ניתן לרכישה. קופירייטר בדרך כלל נכנס לפרויקט בשלב האמצעי של פיתוח המוצר, או אפילו מאוחר יותר לקראת החלק השיווקי.
3. צוותים שונים לעבוד איתם - בעוד שקופירייטר בדרך כלל צריך לעבוד עם צוותי המכירות והשיווק, כותב UX צריך לשתף פעולה עם מגוון רחב של צוותים בתוך הארגון. זה יכול לכלול את מפתחי המוצר, מנהלי הפרויקט, צוותי השיווק והמכירות, מחלקת המשפטים ועוד. מלבד טקסט שישפר את חוויית המשתמש, הם גם אלו שיוצרים את השפה והטון בו צריך להשתמש בתוך האתר וגם מחוצה לו.
4. נתונים שונים עליהם העבודה מתבססת - קופירייטרים וכותבי UX צריכים לעבוד עם מדדים שונים או נתונים מסוימים כדי למדוד אם הכתיבה שלהם עושה את העבודה. עם זאת, הם משתמשים בנתונים שונים על מנת לעשות זאת. קופירייטרים בוחנים כמה זמן המשתמשים מבלים באתר, וכמה קליקים והמרות הם מקבלים. לעומת זאת, כותבי UX מתעניינים יותר במדדים המתייחסים לשימוש במוצר.
האם קופירייטר יכול להפוך להיות כותב UX?
כותבי UX חייבים להתחיל איפשהו, ורובם מתחילים כקופירייטרים. אז כן, קופירייטר בהחלט יכול להיות כותב UX. אבל כותב UX צריך קצת יותר מאשר יכולות כתיבה גבוהות, הוא צריך להיות בעל הבנה של טכנולוגיה ועיצוב וכיצד השניים משפיעים על חווית המשתמש. ככל שעובר הזמן יותר ויותר ארגונים מבינים מה הן ההשלכות של חוויית משתמש לקויה באתר או באפליקציה ולכן הכרחי שכותבי UX יבינו היטב את אופן הפעולה של המוצר ואת כוונת המשתמש. הם צריכים להיות מסוגלים לגשר על הפערים בין הטכנולוגיה לעיצוב ולהנגיש זאת למשתמש.
טיפים לקופרייטינג שיעשה את העבודה
- שוחחו ישירות עם המשתמשים. תפנו אליהם בצורה אישית ואתם תראו שתמשכו את תשומת ליבם. למשל, שימוש במילה "את/ה" יכולה ליצור מעורבות גדולה יותר עם המשתמש.
- הרבו להשתמש במספרים. למשל, "נשארו עוד 3 שלבים" במקום "נשארו עוד שלושה שלבים". העין קולטת טוב יותר מספרים ומושכת את תשומת ליבם של המשתמשים.
- הימנעו מיצירת פסקאות ארוכות מאוד והכניסו מידע רלוונטי בהתחלה. פסקאות קצרות משפרות את הקריאה ועוזרות לקורא להבין את המסר.
- השתמשו בעת הכתיבה בזמן הווה ופעיל.
- מצאו את האיזון בין מתן המידע הדרוש למשתמש לבין כתיבת המובן מאליו.
- זכרו לשמור על קול המותג שלכם.
טיפים לכתיבת UX שתבין את המשתמש
ראשית, הכירו את הקהל שלכם. זוהי אחת הנקודות הבסיסיות ביותר של כתיבת UX טובה. בסופו של דבר, תוכלו לשכנע את הקהל שלכם לבצע את הפעולה הרצויה רק אם תדעו מה הוא צריך ותבינו כיצד לתקשר איתו. לשם כך, יש להכיר אותם היטב, לדעת באיזה שלב הם נמצאים בתהליך הרכישה ולהתאים את התוכן אליו.
הנה עוד כמה טיפים שכדאי לאמץ:
- שלבו בטקסטים את האישיות והקול של המותג שלכם בכל מוצר
- התאימו את הטקסט ואת אורכו לכל סוג מסך (רספונסיבי)
- בצעו התאמה למכשירים ניידים כדי להתאים את האתר שלכם לחוויה שהלקוח בוחר
- השתמש בנקודות כדי להפריד בין רעיונות. זה מקל על העין של הקורא ועושה סדר.
- שימו לב שכפתורי הקריאה לפעולה (CTA) ברורים
- כתבו הוראות או טקסטים מסבירים וברורים
הטיפ הכי חשוב, והוא רלוונטי לשני התפקידים: כתבו בפשטות!
תוכן בהיר וברור יגרום למשתמשים שלכם להבין את המסר בקלות, לנווט בצורה ברורה יותר באתר ולהגדיל המרות. בנוסף, וודאו שעיצוב האתר, הקופי וכתיבת ה-UX ישלימו זה את זה. אל תשכחו שיש להם את היכולת להשפיע על האופן שבו משתמשים תופסים את המותג שלכם.
סיכום
אז נכון, נראה שההבדל בין קופרייטר לבין כותב UX הוא באמת מינורי, אבל ההשפעה של כל תפקיד בנפרד על החוויה הכוללת של המשתמש, הן מההיבט השיווקי והן מההיבט של חווית המשתמש היא קריטית ליצירת תהליך נכון. לכן, תנו לכל אחד מהתפקידים את הכבוד הנדרש ותבינו שלכל אחד מהם יש ערך וחשיבות גדולה במיוחד עבור החברה שלכם ועבור המשתמשים שלכם.
על הכותב
אור פיאלקוב, בן 38, מייסד ומנכ”ל חברת Fialkov Digital, משרד פרסום דיגיטל. מומחה בשיווק דיגיטלי, מעביר סדנאות והרצאות בנושא שיווק בעזרת כלים מתקדמים לחברות וליחידים. הבעלים של EasyCloud, חברה שמנגישה את עולם אחסון אתרים וורדפרס בענן לכל אחד. דרך חברות אחסון הענן הגדולות בעולם עם ממשק נוח, אבטחת אתרים מקסימלית ומחיר מעולה.
- קמפיינים מתקדמים בגוגל שופינג
- מודעות מוצר בגוגל
- אופטימיזציה לפיד מוצרים
- רשת המדיה של גוגל
- בניה וניהול קבצי פיד
- אישור קטגוריות
- פרסום בגוגל שופינג
- גוגל מרצ'נט סנטר