ניטור וניתוח – להבין מה מתרחש במוחם של הגולשים
ללא מעקב אחר תהליכים (ניטור) וניתוחם לא ניתן להתקדם ולשפר את תהליך הקידום ותמיד חשוב לשאוף למעלה – גם אם התנועה וכמות הפניות מספקות אתכם בשלב זה.
ניטור וניתוח האתר הן שתי פעולות שחייבות להביא לשיפור מתמיד, ביצוען יאפשר לנו לגלות תקלות, לפתור אותן, להבין אילו פעולות אנו מבצעים בצורה טובה ואילו פעולות יש לתקן וכך להגדיל את מספר הלקוחות.
במידה שמוותרים על הניטור והניתוח של פעולות הגולשים גורמים לעליה במחיר הליד. השארת המצב הקיים עשויה לגרום לאיבוד לקוחות כך שממש לא כדאי לוותר על הפעולות הללו.
אז מה כוללות פעולות הניטור והניתוח?
הניטור והניתוח הם בעצם מעקב אחר הגולשים. המעקב מתבצע על ידי ביצוע פעולות שונות, נפרט בקצרה על מספר פעולות חשובות:
- מעקב אחרי הגולשים
- ניתוח מפות חום
- איתור נקודות חולשה באתר
- A/B TESTING ועוד, ועוד בדיקות
- בדיקת פונקציונאליות של האתר
- מעקב המרות חכם
גוגל אנליטיקס ופייסבוק אנליטיקס – להבין מה מסתתר מאחורי המוח של הגולש
גוגל אנליטיקס ופייסבוק אנליטיקס הם שני כלי ניתוח שמטרתם לסייע בהבנת תהליכי החשיבה של הגולשים. גוגל אנליטיקס הוא הוותיק שבין השניים וקיים כבר משנת 2005. המדידה של גוגל אנליטיקס מתבססת על עוגיות וסקריפט. הכלי מסייע למקדמי אתרים שמקדמים את האתר באמצעות אדוורדס לנתח את השלבים שבין הלחיצה על הקליק ובין ההמרה או לחילופין – הנטישה של הלקוח. פייסבוק אנליטיקס הוא כלי חדש יחסית. את הכלי פיתחה חברת פייסבוק והוא מאפשר למקדמים למדוד תנועה של גולשים באפליקציות, אתרי אינטרנט, דפי פייסבוק, מודעות פרסום בפייסבוק, בוטים והמרות בפלטפורמות נוספות. שלא כמו גוגל אנליטיקס שתלוי בעוגיות וסקריפט יש לפייסבוק אנליטיקס שיטה אחרת שמאפשרת ביצוע מעקב אחרי משתמשים נקודתיים. פייסבוק אנליטיקס לא בוחן את מהירות היציאה של הגולש מהאתר ובשל סיבה זו ואחרות ניתן לראות שיש יותר כניסות בפייסבוק אנליטיקס מאשר בגוגל אנליטיקס. כמובן שקיימים הבדלים רבים נוספים בין שני הכלים אך כפי שציינו המטרה של שניהם היא להבין את מוחו של הגולש ובהתאם למסקנות לבצע שיפורים כדי להגדיל את ההמרות.
ניתוח מפות חום
מפת חום מציגה את תגובות הגולשים כך שהיא מאפשרת למנתחי האתר להבין כיצד הם מגיבים לפעולות שונות. המפה מציגה את המידע על ידי צביעת אזורים – האזורים האדומים הם אלו שקיבלו הכי הרבה צפיות והאזורים שצבועים בצבעים קרים קיבלו את מספר החשיפות הנמוך ביותר. הניתוח מסייע לנו להבין אילו תחומים מעניינים את הגולשים – האם הם לחצו על הלינקים או לא, האם הם מתעלמים מפרסומים מסוימים, האם יש צורך בהנעה נוספת לפעולה, האם הגולשים מזהים את האזורים עליהם יש ללחוץ כדי לקבל מידע ולקבל מידע נוסף. ניתן לנתח את מפות החום לפי: קליקים, גלילה בדף, תנועת עכבר, אחוזי גלילה (אם רוב הגולשים קראו את הטקסט עד סופו יתקבל סימון בצבע ירוק) ואפשרויות נוספות.
בדיקת A/B - כי חייבים לבדוק גרסאות
בדיקה זו מאפשרת לנו לבדוק את המצב הקיים מול שינוי ולבחור בגרסה שמניבה תוצאות טובות יותר. באמצעות הבדיקה ניתן להבין כיצד הגולשים מגיבים לשינויים. השינויים יכולים לבוא לידי ביטוי באופנים שונים, ביניהם: פריסת עמוד, שינוי כותרות ותת כותרות, מיקום אלמנטים, שינוי טקסטים, שינוי בכפתורים ושינוי תמונות וקישורים. ביצוע השינויים אינו מבטיח שיפור ותמיד קיים סיכוי להפסד. הביצוע של הבדיקה מאפשר לנו לקבל מידע אמין ולדעת מה תהיה ההשפעה של השינויים לפני שמיישמים אותם. התוצאות יסייעו בהפחתת סיכונים ועלויות ובקבלת החלטות.
מעקב המרות חכם
המרה היא פעולה שלקוח מבצע באתר אחרי שהוא כבר לחץ על הקישור שמוביל לאתר. ביצוע מעקב אחר ההמרות מסייע בניתוח מילות מפתח ופרמטרים נוספים שגורמים ללקוח ליצור קשר. יצירת הקשר יכולה להיות: השארת פרטים באתר, רישום לניוזלטר, ביצוע רכישה ופעולות נוספות. באמצעות המעקב אחר ההמרות ניתן לשפר את מספר הרכישות ולהגדיל את הרווחים כך שיתקבל החזר מלא על ההשקעה (ואף יותר מכך).